Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

7. međunarodno mješovito natjecanje glazbenika, koncerti i radionice
Utorak i srijeda, 24. i 25. 11. 2020., Glazbena škola Dugo Selo (PROMJENA LOKACIJE)

Zadnji rok za prijavu je ponedjeljak, 16. 11. 2020.

Ocjenjivački sud: Red. prof. Cveto Kobal

Red. prof. Cveto Kobal

Biografija

Cveto Kobal nastupa kao solist s orkestrima, solističkim recitalima i članovima različitih komornih skupina u Europi, Izraelu, SAD-u i Japanu. Profesor je na Odsjeku za glazbu Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Mariboru i Muzičke akademije u Ljubljani. Godine 2005. dobio je Zlatni znak Sveučilišta u Mariboru, a 2009. Betettovu nagradu, najviše profesionalno priznanje Društva glazbenih umjetnika Slovenije.

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Ljubljani. Tri godine je bio stipendist francuske vladu kao student poslijediplomskog studija u Parizu, a diplomirao je na Ecole Normale de Musique de Paris. Završio je poslijediplomski studij u SAD-u. Tijekom studija primio je brojne prve nagrade na nacionalnim i saveznim natjecanjima i prvo mjesto na Jugoslavenskom glazbenom natjecanju.

Već kao student bio je član Slovenske filharmonije, a zatim i solo flautist simfoničara RTV Slovenije.

Radio je za radio i televiziju, bio je solist na mnogim CD-ovima za domaće i inozemne izdavačke kuće (Mute records, Sound circle, Gema...). Izdao je pet nezavisnih CD-a: Slovenski solisti (Helidon), Muzika za flautu 20. stoljeća, Suvremeno, Ekspanzija (ZKP RTV Slovenija) i Uhvati kišu (Klopotec). Izveo je brojne praizvedbe slovenskih glazbenih djela. Za umjetničku aktivnost dobiva izvrsne kritike stručne kritike.

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Smještaj.