Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

Sadržaj u izradi.

Koncertna sezona ide dalje – uživo u Mariji Bistrici, radio prijenosom i streamom online

Nakon gostovanja Krešimira Lazara i Krešimira Hasa te Splitskog gitarističkog kvarteta koncertna sezona Bistričkog zvukolika u Mariju Bistricu dovodi izvanredan Vokalni ansambl Antiphonus. Budući da će zbog epidemiološke situacije biti ograničen broj posjetitelja u Bazilici Majke Božje Bistričke, izravan prijenos koncerta moći će se pratiti i u eteru Radija Marija Bistrica (100,4 mHz) te na facebook stranici Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke.

Vokalni ansambl Antiphonus od svog osnutka 2008. godine daje sve od sebe da osvoji i oduševi svoju publiku u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegova posebnost je da svoj reportoar izvodi komorno pa i kada se radi o složenim vokalno-instrumetnalnim kombinacijama. „Madrigali, moteti, opere, pastorale, organumi, oratoriji, gregorijanika i svi mogući žanrovi luk su kojim Antiphonus, poput muzikalnog Amora, odapinje svoje strelice u razne dijelove srca tijela svoje publike“  - ističe se opisu ovog ansambla koji će u Mariji Bistrici nastupiti u sastavu od 8 članova te izvesti djela Johanna Sebastiana Bacha, Ivana Lukačića, Damjana Nembria i Giovannia Carissimia.

PROGRAM

Ulaz na sve koncerte Bistričkog zvukolika je besplatan.

Koncert Vokalnog ansambla Antiphonus održava se u organizaciji Udruge Svesvir, suorganizaciji Svetišta Majke Božje Bistričke, Općine Marija Bistrica i Turističke zajednice Općina Marija Bistrica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.

7. Bistrički zvukolik ove godine krajem studenoga

Bistrički zvukolik je međunarodno natjecanje glazbenika koje se u organizaciji Udruge Svesvir u Mariji Bistrici održava već sedmu godinu za redom. Natjecanje će biti održano od 23. do 26. studenoga, a ocjenjivat će ga stručni sud u kojem će i ove godine biti niz glazbenika i glazbenih pedagoga. Solisti su raspoređeni u sedam dobnih kategorija, komorni sastavi u tri kategorije, kao i ovogodišnji novitet - orkestri i zborovi do 30 članova. Organizatori pozivaju mlade talentirane glazbenike da se do 11. studenoga prijave i na ovogodišnji Bistrički zvukolik, koji će takkođer biti održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera.