Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

3. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga, koncerti i radionice
5. i 6. svibnja 2016. (četvrtak i petak) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Natan Zlodre

( Gitara / rođ. 1996.g / 7.kat )

UMAS , SPLIT, Hrvatska

Mentor: Goran Listeš , red. prof.
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 11 min
1. Johann Sebastian Bach (arr. Xhevdet Sahatxija): Partita za violinu br. 3. BWV 1006A
- Prelude (5,5 min)
2. Niccolò Paganini: Grand sonata u A-duru
- 2. st. Romanze (5.5 min)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 14 min
1. Alexandre Tansman: Variations sur un thème de Scriabine (9 min)
2. Leo Brouwer: Hika, In memoriam Toru Takemitsu (5 min)

TREĆI KRUG- ujupno trajanje: 12 min

1. Astor Piazzolla (arr. Sergio Assad): Las estaciones porteñas
- 4. st. Invierno porteño

2. Isaac Albéniz (arr. Goran Listeš): Suite española op. 47
- Sevilla (Sevillanas)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • -1.nagrada na međunarodnom natjecanju gitare „Daleki Akordi“ u Hrvatskoj (2008.) -1.nagrada,1. mjesto i posebna nagrada za najbolju interpretaciju djela hrvatskog kompozitora na međunarodnom natjecanju gitare „Daleki Akordi“ u Hrvatskoj(2010.) -1.nagrada i 1.mjesto na Omiš Guitar Festu u Hrvatskoj(2011.) -1.nagrada,1.mjesto,zlatna plaketa i dvije specijalne nagrade na međunarodnom natjecanju Morski Festival Kitare u Sloveniji (2011.) -1.nagrada,1.mjesto i zlatna medalja na European Classical Guitar Competition Mauro Giuliani -premio „Enrico Mercatalli“ u Italiji(2012.) -1.nagrada na HDGPP državnom natjecanju komorne glazbe u Opatiji (trio,2012.) -1.mjesto,zlatna plaketa i posebna nagrada na „Svirel Music Competition for Chamber Music“ u Sloveniji (trio, 2013.) -1.nagrada i posebna nagrada na međunarodnom natjecanju gitare „Porečki Tirando“ u Hrvatskoj (2014.) -1.mjesto,zlatna plaketa i posebna nagrada na „Svirel Music Competition for Soloist“ u Sloveniji (2014.) -1.nagrada i 1. mjesto na Sarajevo International Guitar Festivalu u BiH (2014.) -1.nagrada i 1. mjesto na Omiš Guitar Festu u Hrvatskoj (2014.) -1.nagrada i 4. mjesto na Zagreb Guitar Festivalu u Hrvatskoj („no age limit“ kategorija, 2016.)
Životopis natjecatelja

Natan Zlodre (1996.) završio je 3 razreda srednje skole u glazbenoj školi "Pavla Markovca" u Zagrebu, u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhije, a od 2014. godine svoje obrazovanje je nastavio s uglednim prof. Goranom Listešom pri glazbenoj skoli "Pavla Markovca" u Zagrebu gdje je maturirao s odlicnim uspjehom 2015. g. Trenutno je student na Umjetnickoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša, te suraduje s mo. Lukaszom Kuropaczewskim (Poljska). Jedan je od najuspjesnijih i najperspektivnijih gitarista najmlađe generacije što potvrđuju izvrsni rezultati s domaćih i međunarodnih natjecanja.

Natan je osvojio mnogo međunarodnih i državnih nagrada , a najznačajnije su:
- 1. nagrada na međunarodnom natjecanju gitare „Daleki Akordi“ u Hrvatskoj (2008.)
- 1. nagrada, 1. mjesto i posebna nagrada za najbolju interpretaciju djela hrvatskog kompozitora na međunarodnom natjecanju gitare „Daleki Akordi“ u Hrvatskoj (2010.) - 1. nagrada i 1.mjesto na Omiš Guitar Festu u Hrvatskoj (2011.) - 1. nagrada,1.mjesto,zlatna plaketa i dvije specijalne nagrade na međunarodnom natjecanju Morski Festival Kitare u Sloveniji (2011.) - 1. nagrada, 1.mjesto i zlatna medalja na European Classical Guitar Competition Mauro Giuliani -premio „Enrico Mercatalli“ u Italiji(2012.)
- 1. nagrada na HDGPP državnom natjecanju komorne glazbe u Opatiji (trio,2012.) - 1. mjesto, zlatna plaketa i posebna nagrada na „Svirel Music Competition for Chamber Music“ u Sloveniji (trio, 2013.)
- 1. nagrada i posebna nagrada na međunarodnom natjecanju gitare „Porečki Tirando“ u Hrvatskoj (2014.) - 1. mjesto,zlatna plaketa i posebna nagrada na „Svirel Music Competition for Soloist“ u Sloveniji (2014.) - 1. nagrada i 1. mjesto na Sarajevo International Guitar Festivalu u BiH (2014.) - 1. nagrada i 1. mjesto na Omiš Guitar Festu u Hrvatskoj (2014.) - 1. nagrada i 4. mjesto na Zagreb Guitar Festivalu u Hrvatskoj („no age limit“ kategorija, 2016.)

Dobitnik je nagrade Matice Hrvatske, koncert u sklopu „Mladi u Matici Hrvatskoj“ (2011./2012.), također je i dobitnik 3 uzastopne nagrade grada Sinja (2009., 2010., 2011.),te je dobitnik nagrada na XVII. LIONS GRAND PRIXu, Guitar Art Festu u Beogradu. Prvoplasiran se vratio s državnog natjecanja u Dubrovniku 2013.g. Nastupao je u dvoranama kao što su Arena Zagreb, KD Vatroslav Lisinski, HGZ Hall,Eufrazijeva bazilika, Fogar Hall Auditorium (Italija ), Kolin Theatre (Češka), Viteška dvorana Maribor (Slovenija), Kromberk Castle(Slovenija), Zychlin Castle(Poljska)... Dobitnik je jednokratnih stipendija Kluba Marjan(2011.) i Splitsko-dalmatinske županije(2013.). Predsjednik Matice Hrvatske,prof.Igor Zidić mu je u listopadu 2013. dodijelio zahvalnicu Matice Hrvatske za uspjehe i suradnju. Nastupao je na događanjima kao što su „GuitarVirtuosoWeek“ u Supetru , Noć Muzeja, Noć Knjige,Dani gitare u Zagrebu,Dani klasicne gitare u Splitu, te na događanjima Hrvatskog likovnog društva ,Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog Olimpijskog Odbora...Gost je na nosaču zvuka(CD) cijenjenom hrvatskom gitaristu Petru Čuliću. Održao je zapažene recitale u Matici Hrvatskoj(2012.) ,u KD Vatroslav Lisinski(2013.), nastupio je na cijenjenom festivalu komorne glazbe „Musica Maxima 6“ odrzanom u Muzeju Mimara pod pokroviteljstvom predsjednika RH,dr. Ive Josipovića te Veleposlanstva i Ministarstva Ruske Federacije(2014.), te na „Musica Maxima 7“ odrzanom u Muzeju Mimara pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović i Veleposlanstva i Ministarstva Ruske Federacije(2015.) pod nazivom „najmlađi hrvatski laureati“, a u srpnju 2014. godine je otvorio recitalom koncertni festival „GitarISTRA More i Gitara“ u Vrsaru koji mu je dodijeljen kao laureatu natjecanja.
Nakon praizvedbe u Moskvi 2014. godine , Natan je drugi gitarist kojemu je pripala čast izvesti neobjavljeni „Paganini Concerto“ koncert za gitaru i orkestar skladatelja Stephana Gossa(London) ,po uzoru na Paganinijevu sonatu (Zadar,2015.).
-2014. godine nagrađen je godisnjom nagradom „Young Guitarist Price“ od Lions Internacional Club.
Kao pasivni i aktivni sudionik pohađao je masterclassove kod vodećih svjetskih gitarista i pedagoga kao što su: Zoran Dukic, Lukasz Kuropaczewski, Aniello Desiderio, Pepe Romero,Goran Krivokapic, Costas Cotsiolis, Gabriel Bianco, Anton Baranov,Petrit Ceku...
Natana možete poslušati na sljedećoj stranici: https://www.youtube.com/user/NatanZlodreGuitar