Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

5. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice
Od 3. do 6. svibnja 2018. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Naslovna

Diplome za natjecatelje - solisti i komorni 2018.:
https://drive.google.com/file/d/1-jcFOVuniHwQZNWnu8xqAYKNvpalYG5C/view?usp=sharing

2018.

 • Kada tražite uvjete (propozicije) za 2018., pazite da ne odlutate na 2017., 2016., 2015. ili 2014. Gore lijevo, na vrhu stranice, iznad loga se prebacuju godine. 
 • Zadnji rok za prijavu je utorak 17. 4. 2018.
 • Natjecanje se održava u kongresnoj dvorani Bluesun Hotela Kaj
  Zagrebačka bb, 49246, Marija Bistrica / 049 326 600
 • Glasovir će biti ugođen na 442 Hz (molimo pripadnike Pokreta 332 Hz da nam oproste, rado ćemo pristati na taj štim ako se svi sudionici slože oko toga i ako je to uopće moguće izveswti s tehničke strane s obzirom na sve ostale instrumente).
 • Diplome natjecateljima te priznanja mentorima i korepetitorima ne šaljemo poštom, nego ćemo ih objaviti u PDF-u  ovdje na našoj mrežnoj stranici kada ih dizajner napravi, kao i prošlih godina (pogledajte 2017., 2016. i 2015.).
 • Rezultate za prelazak u viši krug natjecanja objavljujemo na našoj mrežnoj stranici u rubrici "Rezultati" odmah nakon što svi članovi Ocjenjivačkog suda "zaključaju" svoje ocjene na "Bodokliku", obično se radi o nekih 15-ak min. po završetku te kategorije. 
 • Završne rezultate uvijek tajimo do trenutka kada je prema satnici predviđeno svečano proglašenje pobjednika i koncert zlatnih natjecatelja. Znamo da se natjecateljima, njihovim mentorima i rodbini uvijek jako žuri kući odmah nakon njihovog nastupa, ali je nama kao organizatorima jako stalo do toga da na proglašenju pobjednika i koncertu zlatnih natjecatelja imamo punu dvoranu, jer tada dolaze uzvanici iz županije, općine, škole itd., pa preko medija odlazi ljepša slika u javnost te tako lakše pronalazimo sponzore koji nam pomažu da održimo kvalitetu Zvukolika na što višoj razini. Dakle, nemojte misliti da su nam sponzori važniji nego natjecatelji, upravo obrnuto, sponzore tražimo da bi natjecatelji imali što bolje natjecanje, a mi ionako radimo sve volonterski iz čistog entuzijazma i ljubavi prema muzici.
  Hvala na razumijevanju. 

Posebnosti Bistričkog ZVUKOLIKA

1. Svi pjevači i instrumentalisti natječu se solistički i komorno u samo jednoj mješovitoj disciplini, solisti su raspoređeni u devet, a komorni sastavi u tri dobne kategorije.

2. Cijelo natjecanje se profesionalno snima uz postprodukciju te objavljuje na YouTube-u. Svaka odsvirana skladba bit će objavljena kao samostalan video.

3. 12 članova ocjenjivačkog suda ocjenjuje cjelokupno natjecanje.

4. Osobna ocjena svakog člana ocjenjivačkog suda je u potpunosti transparentna, a odmah nakon izvedbe članovi Ocjenjivačkog suda će u kratkom obraćanju sugerirati natjecatelju dobre i loše strane njegovog nastupa. Ako natjecatelj ne želi čuti sugestije, neka odmah nakon nastupa ode iz dvorane.

5. Nagrade:

 • Zlato, srebro i bronca u svih devet solističkih kategorija i sve tri komorne.
 • Posebna nagrada HDS-a (Hrvatskog društva skladatelja) za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora u svih devet kategorija.
 • Posebna nagrada EPTA-e (European Piano Teachers Association) za najbolju klavirsku izvedbu u svih devet kategorija.
 • Posebna nagrada ESTA-e (European String Teachers Association) za najbolju gudačku izvedbu u svih devet kategorija.
 • Posebna nagrada HDF-a (Hrvatsko društvo flautista) za najbolju flautističku izvedbu u svih devet kategorija
 • Posebna nagrada HUGIP-a (Hrvatska udruga gitarskih pedagoga) za najbolju izvedbu u svih devet kategorija
 • Posebna nagrada za najbolju izvedbu vlastite skladbe.
 • Posebna nagrada za najbolju improvizaciju.
 • Posebna nagrada za najmlađeg natjecatelja.

.

.

Za solistički i komorni (do 12 članova) dio natjecanja mogu se prijaviti instrumentalisti i pjevači na dolje navedenim instrumentima (moguće je i proširenje ovog popisa, ako nas uvjerite u to):

vokali:
solo pjevanje, zbor
gudači:
violina, viola, violončelo, kontrabas

drveni 
duhači:

flauta (pikolo, C, alt i bas), blok flauta (recorder), klarinet (bas klarinet), saksofon (sopran, alt, tenor, bas), oboa, fagot (kontrafagot)
limeni 
duhači:
truba, rog, trombon, eufonij, tuba
instrumenti 
s tipkama:
klavir, čembalo, čelesta, orgulje, harmonika, bandoneon
trzalački 
instrumenti:
gitara, tambure (bisernica, brač), harfa, balalajka, lutnja, mandolina, domra
udaraljke:
marimba, vibrafon, ksilofon, timpani
ostali 
instrumenti:
teremin, Martenotovi valovi (ondes Martenot, Ondéa), usna harmonika, sitar, električna gitara, bas gitara, staklozvon (glass harp), cimbal itd.

   

Novosti