Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

3. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga, koncerti i radionice
5. i 6. svibnja 2016. (četvrtak i petak) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Zvjezdan Vojvodić

( Glasovir / rođ. 2003.g / 4.kat )

Glazbena škola Vatroslav Lisinski, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Ivanka Kordić , prof. savjetnica
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 6.45 min
1. Johann Sebastian Bach: Partite u G - duru, BWV 829 - Preambulum (2.10 min.)
2. Petar Iljič Čajkovski: Nocturne, op. 10 br. 1 (4.35 min)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 9.00 min
1. Joseph Haydn: Sonata u As - duru, Hob. XVI / 46
- 1. st. Allegro moderato (5.15 min)
2. Sergej Rahmanjinov: Valse, op. 10 br. 2 (3.45 min)

TREĆI KRUG - ukupno trajanje: 6.50 min
1. Dora Pejačević: Natturno u Fis - duru op. 50 br. 1 (2.00 min)
2. Petar Iljič Čajkovski: Polka peu dansante u h - molu, op. 51 br. 2 (4.50 min)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • 2. kat. / 1. nag. (99.02) / HDGPP (Dubrovnik, Hrvatska) 2015.
Životopis natjecatelja

Zvjezdan Vojvodić rođen je 11. 04. 2003. u Zagrebu. Glazbenu školu Vatroslav Lisinski upisuje 2010. godine gdje polazi klavir kod profesorice Arinke Mazalin. Posljednje četiri godine svira u klasi Ivanke Kordić, profesorice savjetnice.
Na školskim natjecanjima 2012. i 2014. godine osvaja prve nagrade i nagradu „Mira Sakač“ koja se dodjeljuje najboljim učenicima škole. Na 53. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (Dubrovnik, Hrvatska) 2015. godine osvaja prvu nagradu u II. kategoriji. Zvjezdan nastupa na međunarodnom mješovitom solističkom natjecanju u tri kruga "Bistrički zvukolik", gdje osvaja broncu i posebnu nagradu za najbolju izvedbu skladbe domaćeg skladatelja. Na „Koroškom klavirskom tekmovanju“ (Radlje ob Dravi, 2015.) osvaja 1. mjesto u 5. kategoriji te posebnu nagradu za najbolje izvedenu skladbu iz razdoblja klasicizma. Nastupa u sklopu „Memorijala Darko Lukić“ u Osijeku, 2015 g..
U 2016 godini na međunarodnom natjecanju „Davorin Jenko“ u Beogradu osvaja I. nagradu u B. kategoriji te je proglašen laureatom čitavog natjecanja. Na međunarodnom pijanističkom natjecanju „Jurica Murai“ osvaja I. nagradu u svojoj kategoriji i posebnu nagradu za najbolje izvedenu skladbu iz razdoblja romantizma.
Zvjezdan je već dvije godine aktivni polaznik „Ljetne škole, Pućišča“ te je pohađao seminare kod poznatih pijanista i pedagoga: Ide Gamulin, Dalibora Cikojevića, Daniela Detonija, Rubena Dalibaltayana i Grigory Gruzmana.

Životopis mentora

Ivanka Kordić diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ive Mačeka. Cijeli svoj radni vijek provela je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, gdje je od 1983.-1996. godine bila pročelnica Odjela za glasovir. Članica je ocjenjivačkih sudova zonskih, državnih i međunarodnih natjecanja te održava seminare diljem Hrvatske.
Idejni je začetnik Natjecanja mladih pijanista „Zlatko Grgošević“. Godine 1999. Ministarstvo prosvjete i sporta promaknulo ju je u zvanje profesorice savjetnice, a Zavod za unapređenje školstva imenovalo ju je voditeljicom stručnog vijeća nastavnika Republike Hrvatske.
Koautorica je klavirske početnice „Veselo putovanje“ i autorica „Priručnika za nastavnike“. Odgojila je mnoge naraštaje mladih pijanista. Njezini učenici osvojili su preko 300 nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima, svirali su kao solisti s renomiranim orkestrima, snimali za radio i televiziju, imali brojne recitale te nastavljali studij na Visokim učilištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Poljskoj, Rusiji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Francuskoj.