Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

3. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga, koncerti i radionice
5. i 6. svibnja 2016. (četvrtak i petak) u Mariji Bistrici

Marina Matolić, prof. - službena glasovirska suradnja za Bistrički ZVUKOLIK 2019.

  • Natjecatelji koji trebaju službenu glasovirsku suradnju moraju to naznačiti u prijavi te se osobno što prije javiti profesorici Marini Matolić i poslati joj note.
  • Uz kotizaciju za natjecanje, službena glasovirska suradnja dodatno se plaća, od 1. do 5. kategorije 250 kn, a od 6. do 9. kategorije 350 kn.
  • Organizator se obvezuje svim natjecateljima koji zatraže službenu glasovirsku suradnju osigurati jednu probu i nastup s korepetitoricom. Sve dodatne probe natjecatelji sami dogovaraju s korepetitoricom.

Kontakt: 091 515 6284 / marina.pletikosa@gmail.com

Marina Matolić rođena je u Županji. Glazbeno školovanje završava u Županji, odnosno Osijeku (prof. Damir Sekošan). Studij klavira diplomirala je 1995. u klasi prof. Jurice Muraja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pored studija klavira dvije godine je studirala čembalo u klasi prof. Višnje Mažuran, te se počela baviti komornom glazbom i korepeticijom . Postdiplomski studij klavira u trajanju 2 godine diplomirala je 1999. u klasi prof. Zvjezdane Bašić, te stekla zvanje Magistra glazbene umjetnosti.

Ubrzo su uslijedili mnogi solistički recitali po Hrvatskoj, te brojni nastupi u komornim sastavima. Sudjelovala je na memorialu „D. Lukić“, ciklusu "Mladi za mlade", međunarodnoj glazbenoj tribini u Puli, festivalu E. Satie u Trstu, osvojila je 2. nagradu na pijanističkom međunarodnom natjecanju u Rimu 1996. godine, te također 2. nagradu na natjecanju „Radio podij“ u suradnji s klarinetistom Brunom Phillippom 2000. god. Sudjelovala je na seminarima EPTA-e u Dubrovniku u klasama prof. Sebastiana Bende, Waltera Groppenbergera, te Petera Donahoea. Suradnica je s Ljetne pjevačke škole u Rovinju, te na seminarima prof. Milana Turkovića, Dunje Vejzović, Guy Deplusa , Davida Seidela, Sharon Kam, Davora Rebe, Milka Pravdica, Žarka Perišića, Jože Kotara, Radovana Cavallina, Nicholasa Coxa, Ognjena Popovića, Davida Blumberga, Ferdinanda Radovana, Cynthie Hansell-Bakić, Ladislava Vrgoča i dr. Koncertira diljem Hrvatske u suradnji s istaknutim hrvatskim umjetnicima - duhačima i pjevačima.

Već godinama djeluje kao službeni umjetnički suradnik međunarodne ljetne škole u Pučišćima, kao i na međunarodnom natjecanju VIMM Varaždin/Virovitica, te natjecanju "Papandopulo" za duhače. Na svim istaknutim natjecanjima u Hrvatskoj osvaja mnogobrojne državne nagrade kao umj.suradnik. Osvaja dvije srebrne, te 2016. i zlatnu plaketu na natjecanju zborova Hrv. glazbene mladeži u Varaždinu kao umj. suradnik OŠ "Stenjevec“.

Odmah nakon studija, od 1997. je stalno zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, trenutno kao umjetnički savjetnik, te predaje već 15 godina predmet "Korepeticija" studentima klavira i aktivno se bavi koncertnom djelatnošću u Hrvatskoj i inozemstvu. Suosnivačica je komornog dua “Pfagottiano” s fagotistom Žarkom Perišićem, tria „Jongen“ (Penezić, Perišić, Matolić), komornog tria Kušan/Župić/Matolić te komornog tria s klarinetistom Davorom Reba te tenorom Ladislavom Vrgocem. Bavi se aktivno pedagoškim radom, te je dugogodišnja voditeljica dječjih zborova “Bajka” te “Čarobni zvuci” za koje piše pjesme i aranžmane, te 2011. god. izdaje cd dječjih pjesama "Abeceda". Ujedno producira i osmišljava mjuzikle i glazbene projekte za djecu. Od nedavno postaje umjetnički voditelj - dirigent Zbora sestara i med. tehničara KBC Zagreb. Članica je mnogih glazbenih udruga.