Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

7. međunarodno mješovito natjecanje glazbenika, koncerti i radionice
Utorak i srijeda, 24. i 25. 11. 2020., Glazbena škola Dugo Selo (PROMJENA LOKACIJE)

Zadnji rok za prijavu je ponedjeljak, 16. 11. 2020.

Gostovanjem Splitskog gitarističkog kvarteta nastavljena ovogodišnja koncertna sezona

U Bazilici Majke Božje Bistričke u je u srijedu, 2. rujna 2020. godine, održan drugi koncert ovogodišnje koncertne sezone Bistričkog zvukolika. Ljubitelji glazbe iz Marije Bistrice i okolice uživali su u izvedbama Splitskog gitarističkog kvarteta, kojeg čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije koji su zajedno već nastupali diljem hrvatske i inozemstva. Na programu Kvarteta su se i ovaj put, uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrstu sastava, našle i skladbe domaćih autora, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.  

U sklopu koncertne sezone Bistričkog zvukolika u Mariji Bistrici je u lipnju već održan koncert izvrsnog Dua Lazar/Haas, a do kraja godina još nas očekuje i koncert vokalnog ansambla Antiphonus (23. listopada u Bazilici MBB) te koncerti ocjenjivačkog suda Bistričkog zvukolika 2020.

PRIJAVE NA BISTRIČKI ZVUKOLIK
Bistrički zvukolik je međunarodno natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje se u organizaciji Udruge Svesvir u Mariji Bistrici održava već sedmu godinu za redom. Natjecanje će biti održano od 23. do 26. studenoga u kongresnoj dvorani BlueSun Hotela Kaj, a ocjenjivat će ga stručni sud u kojem će i ove godine biti niz glazbenika i glazbenih pedagoga. Solisti su raspoređeni u devet, a komorni sastavi u tri dobne kategorije. Svi se sudionici mogu natjecati u samo jednoj mješovitoj disciplini. Organizatori pozivaju mlade talentirane glazbenike da se do 11. studenoga prijave i na ovogodišnji Bistrički zvukolik, koji će dakako biti održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Smještaj.