Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

7. međunarodno mješovito natjecanje glazbenika, koncerti i radionice
Utorak i srijeda, 24. i 25. 11. 2020., Glazbena škola Dugo Selo (PROMJENA LOKACIJE)

Zadnji rok za prijavu je ponedjeljak, 16. 11. 2020.

Karmen Antunović, harmonika i Domagoj Pauković, gitara u Mariji Bistrici

.

Četvrtak 14. 6. 2018. u 19:30 sati
Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica
Ulaz slobodan

Program:

E. Derbenko: Preludij i toccata
J. Pachelbel: Ciacona u f-molu
P. Makkonen: Like Swans
P. Makkonen: Disco-toccata
Karmen Antunović, harmonika

I. Albeniz: Sevilla
A. York: Sunburst
R. Dyens: Tango en sky
S. Myers: Cavatina
J. Morel: Danza brasiliera
Domagoj Pauković, gitara

M. Fallone: Jewel
M. Fallone: Estornino
A. Vivaldi: Andante i Allegro iz Koncerta u D-duru
Karmen Antunović, harmonika
Domagoj Pauković, gitara

Karmen Antunović (Pula, 1993.) glazbeno školovanje harmonike započela je 2002. godine u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića- Ronjgova, u klasi prof. Marije Murk, nakon čega nastavlja u klasi mr. art. Volodimira Balyka. Nakon završene srednje glazbene škole (harmonika i teorijski smjer) upisuje studij Klasične harmonike u klasi prof. Boruta Zagoranskog na Muzičkoj akademiji u Puli te je diplomirala 2017.godine.

Dobitnica je dvadesetak prvih i drugih nagrada na raznim Državnim i Međunarodnim natjecanjima, a ističe se: Apsolutna pobjednica u svojoj kategoriji (državno natjecanje u Varaždinu, 2010.) zbog čega je nagrađena 'Oskarom znanja' od strane MZOS-a; prva nagrada i posebna nagrada „Gervasio Marcosignori“ za najbolju interpretaciju na Međunarodnom natjecanju u Erbezzu (Italija), sudjelovanje na Svjetskom Trofeju harmonike (Albufeira, Portugal, 2009.), te prva nagrada na međunarodnom susretu harmonikaša (Pula, 2016).
U sklopu ciklusa „Mladi u Matici Hrvatskoj“ održala je svoj samostalni koncert 2010.godine.
Godine 2014.-e prijavila se na Erasmus + razmjenu studenata u sklopu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, gdje je na razini cijelog Sveučilišta bila 4.rangirana te istu mobilnost provela u Ljubljani (Slovenija) 2015. godine u ljetnom semestru.
Aktivno održava nastupe kao članica raznih komornih sastava i kao solistica na raznim koncertima klasične glazbe te kulturnim manifestacijama i festivalima a ističu se : sudjelovanje na Musicmarathonu u sklopu Classical music festivala u Puli, cjelovečernji koncert u rujnu 2017.godine u sklopu 11. Epidaurus festivala u Cavtatu u kući Bukovac, koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu u studenom 2017 itd.
Usavršavala se na majstorskim tečajevima prestižnih svjetskih pedagoga i izvođača na klasičnoj harmonici kao što su Vječeslav Semionov (Rusija), Elsbeth Moser (Njemačka), Miljan Bijeletić (Srbija), Corrado Rojac (Italija), Friedrich Lips ( Rusija), Teodoro Anzellotti (Italija)...
Za postignute rezultate u svom školovanju u više je navrata primila priznanje od gradonačelnika Grada Pule. Dobitnica je državne stipendije od strane MZOS-a, te je bila stipendistica tijekom cijelog studija. Do sada je radila kao profesorica harmonike u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića-Ronjgova te na Glazbenom odjelu Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu. 2018. godine započela je s radom u Glazbenoj školi Mirković u Opatiji. Voditeljica je vokalne skupine „Kaštanjer“ iz Pule.

Domagoj Pauković (Rijeka, 1989.) završio je Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci kod prof. Nikole Jedrlinića. Diplomirao je 2012. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Istvána Römera te je dobio Dekanovu nagradu za postignuća. Usavršavao se kod prof. Eliota Fiska na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu (2012./2013.). 
Pohađao je majstorske satove kod poznatih gitarista (L. Brouwer, P. Romero, M. Barrueco, C. Cotsiolis, A. Pierri, R. Aussel, K. Ragossnig, H. Käppel, C. Marchione, A. Desiderio, P. Steidl, Z. Dukić, A. Vidović, D. Azabagić, G. Krivokapić, J. Eötvös, T. Offermann, L. Micheli, M. Dylla, P. Çeku i drugi).
Sudjelovao je na brojnim međunarodnim natjecanjima diljem Europe (Hrvatska, Slovenija, Italija, Srbija, Crna Gora, Austrija, Njemačka, Španjolska, Belgija). Osvojio je 1. nagradu na natjecanju u okviru međunarodnog gitarskog festivala u Nikšiću 2011. godine, a od ostalih nagrada treba još spomenuti 3. nagradu na međunarodnom natjecanju “Città di Gorizia” 2007. god., 3. nagradu na Splitskom festivalu gitare 2009. god., 2. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku 2011. god., 3. mjesto na međunarodnom natjecanju u Murskoj Soboti 2011. god., 3. nagradu na Omiškom festivalu gitare 2011. god., 3. nagradu na „Bistričkom Zvukoliku“ u Mariji Bistrici 2014. god. i 3. nagradu na „Muzičkim mostovima“ u Grožnjanu 2014. god.
Nastupao je kao solist uz orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, Crnogorski simfonijski orkestar i Rajnsku filharmoniju u Koblenzu. 
S devetnaest godina, tijekom studija, počeo se baviti i pedagoškim radom, a trenutno je zaposlen kao učitelj gitare na glazbenom odjelu Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Pazinu. 
2012. godine objavio je svoj prvi nosač zvuka pod nazivom “Aurora musicalis”.
Svira na koncertnim gitarama koje su izradili cijenjeni španjolski graditelji Paulino Bernabe
mlađi (Madrid, 2009.) i Andreas Daniel Marvi (Granada, 2011.).

“Što reći o izvanredno odnjegovanu pristupu glazbi i majstorskom nastupu na klasičnoj gitari, što nam je predstavio, neposredno uoči diplome, već u potpunosti oblikovan glazbenik... On je posjednik visokooblikovane tehničke razine točnosti svirke i kultiviranoga tonskog donosa na ovom glazbalu, čime pridonosi ugodi slušanja, ali i virtuoziteta s potrebnom tonskom snagom i izrazom, te se tako bliži doticanju zamišljenog ideala, kojem težimo svirajući i slušajući glazbu.” VIJENAC, Zlatko Stahuljak


Koncertno razdoblje Bistričkog ZVUKOLIKA 2018.


1. Luka Lovreković, gitara
Utorak 27. 2. 2018. u 19:30 / Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica

2. Gitarski trio Elogio (Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić uz gošću Tanju Ruždjak)
Četvrtak 8. 3. 2018. u 19:30 / Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica

3. Zagrebački gitarski trio (Darko Petrinjak, István Römer, Goran Listeš)
Četvrtak 22. 3. 2018. u 19:30 / Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica

4. Zvijezde Zvukolika (Zvjezdan Vojvodić, Mia Pečnik, Martin Kutnar, Ana Čižmek, Dunja Đurđević, Natan Zlodre, Katarina Kutnar, Mateo Žmak, Ana Dadić)
Srijeda, 4. 4. 2018. u 19:30 / Preporodna dvorana Narodnog doma HAZU-a, Opatička ulica 18, Zagreb

5. Martin Draušnik, violina i Krešimir Bedek, gitara
Četvrtak 3. 5. 2018. u 20:00 / Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica

6. Koncert pobjednika Bistričkog zvukolika „Zlatni natjecatelji“ (1. dio)
Nedjelja 6. 5. 2018. u 20:00 / Kongresna dvorana Bluesun hotela Kaj, Marija Bistrica 


7. Koncert članova Ocjenjivačkog suda Bistričkog zvukolika
Subota 5. 5. 2018. u 20:00 / Kongresna dvorana Bluesun hotela Kaj, Marija Bistrica

8. Koncert pobjednika Bistričkog zvukolika „Zlatni natjecatelji“ (2. dio)
Nedjelja 6. 5. 2018. u 20:00 / Kongresna dvorana Bluesun hotela Kaj, Marija Bistrica 

9. Ida Gamulin, glasovir 
Četvrtak 17. 5. 2018. / 20:00 sati / Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica

10. Varaždinski komorni orkestar
Ponedjeljak 11. 6. 2018. u 20:00 / Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica 

11. Domagoj Pauković, gitara i Karmen Antunović, harmonika
Četvrtak 14. 6. 2018. u 19:30 / Bazilika Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica


Organizator: Udruga "Svesvir", Marija Bistrica

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Smještaj.