Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Ana Kalanja

( flauta / rođ. 2010.g / 1..kat )

GŠ u Novskoj, Novska, Hrvatska

Mentor: Rašeljka Lucija Petrač, mag. mus.
Korepetitor: Igor Tatarević, prof. ( glasovir )
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 5 min
1. Jean Philipe Rameau: Tambourin (0.50 min)
2. François-Joseph Gossec: Gavotte (1.40 min)
3. Edvard Grieg: Morning Mood (1.20 min)
4. Wolfgang Amadeus Mozart: Papagenova mala zvona (1.10 min)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • Solističko natjecanje:
  • 1. kat. / 2. nag. (85) / solistički nastup / Mladi Padovec (Novi Marof, Hrvatska) 2019.
Životopis natjecatelja

Ana Kalanja polaznica je drugog razreda osnovne glazbene i opće škole. Svoje glazbeno školovanje pohađa u Glazbenoj školi u Novskoj u razredu nastavnice Lucije Petrač. Kao mlada nadarena učenica flaute redovito sudjeluje na svim koncertima glazbene škole te je svoje prve natjecateljske rezultate postigla na međunarodnom osnovnoškolskom natjecanju Mladi Padovec u Novom Marofu 2019. godine. Osvojila je visoku drugu nagradu što ju je posebno motiviralo da nastavi s radom za daljnja natjecanja. Ana je odlična učenica u obje škole te je pohvaljena na natjecanju Haiku poezije u Rijeci 2018. godine.

Životopis mentora

Lucija Petrač diplomirala je 2013. godine i od tada radi kao nastavnik u Glazbenoj školi u Novskoj. Maturirala je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u klasi prof. Nevenke Preiss, studirala je u klasi prof. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te je bila Erasmus studentica na Visokoj školi Franz Liszt u Weimaru (Njemačka). Nakon studija u Zagrebu završila je trogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Andree Olive na školi ''Incontri col Maestro'' u Imoli (Italija). Kao pedagog flaute radila je na zamjenama u Glazbenoj školi Dugo Selo, na Glazbenom učilištu Elly Bašić, u Glazbenoj školi u Vrbovcu te u Muzičkom Ateljeu u Zagrebu. Uz pedagoški rad, i svirački se usavršava i aktivno djeluje: honorarno je zaposlena u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, članica je akademskog trija LUR s kojim nastupa u domovini i inozemstvu te je članica Kvinteta orkestralnih glazbenika (flauta, harfa, violina, viola i violončelo). Svoja sviračka iskustva rado prenosi u svom pedagoškom radu.