Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Ivan Cigić

( glasovir / rođ. 2008.g / 2..kat )

GŠ pri OŠ I. G. Kovačića, Đakovo, Hrvatska

Mentor: Maja Varga, prof.
Program

Ukupno trajanje: 4,39 min.
1. J. S. Bach: Mali preludij u c - molu BWV 999 (1.38 min)
2. B. Vlahek: Etide tornjevi: 1. Babilonska etida (1:01 min)
3. L. Županović: Makedonski ples (1:10 min)
4. W. Gillock: Flamenco (0.50 min)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • 1. kat./2. nag.(85,33)/Državno natjecanje "Mladi Padovec", Novi Marof 2017.
  • 1. kat./zlatna medalja/Festival "Dolce piano", Belišće 2017.
  • 1. kat./3. nag.(79,67)/Međunarodno natjecanje "Sonus", Križevci 2018.
  • 1. kat./1. nag.(96,33)/2. mjesto(36)/Državno natjecanje "Mladi Padovec", Novi Marof 2018.
  • 2. kat./zlatna medalja/Festival "Dolce piano", Belišće 2018.
  • 2. kat./2. nag.(87,33)/Međunarodno natjecanje "Mladi Padovec", Novi Marof 2019.
  • 1. kat./2. nag. (86,60)/Regionalno natjecanje HDGPP-a, Novska 2019.
  • 2. kat./1. nag.(90,75)/8.mjesto(54)/Međunarodno natjecanje "Sonus", Križevci 2019.
Životopis natjecatelja

Ivan Cigić rođen je 22. ožujka 2008. g. u Osijeku. Prve susrete s glazbom ostvario je u đakovačkoj Udruzi za promicanje glazbene kulture "Arija". Ubrzo je prepoznat njegov talent i vještina muziciranja te je Ivan nastupao na mnogim javnim događajima Udruge. S navršenih osam godina upisuje Glazbenu školu pri OŠ I. G. Kovačića u Đakovu, gdje počinje učiti klavir u klasi prof. Maje Varga. Kao izuzetno vrijedan učenik brzo napreduje i nakon samo pet mjeseci učenja klavira sudjeluje na svom prvom natjecanju. Kroz svoje osnovno glazbeno školovanje nastavlja svoj glazbeni napredak i počinje redovito predstavljati svoju školu na koncertima, festivalima, smotrama i natjecanjima na kojima je osvojio vrijedne nagrade. Sudjelovao je na javnim satima kod eminentnih profesora klavira, kao što su Srđan Čaldarović i Vladimir Babin, koji su prepoznali Ivanov talenat i sposobnost.

Životopis mentora

Maja Varga je rođena 1984. g. u Zagrebu. Svoje glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Pavao Markovac, gdje završava prva dva razreda osnovne glazbene škole smjera klavira. 1993. godine s obitelji seli u Osijek, gdje nastavlja osnovnu glazbenu školu u klasi prof. Sandre Mikulandre Tutavac. Nakon osnovne škole maturirala je Matematičku gimnaziju i srednju Glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku, smjera glazbenika teoretičara. Kasnije, kroz usavršavanje kod prof. Beatrice Janson upisuje i završava također i srednju glazbenu školu smjera klavira. Nakon mature upisuje studij glazbene kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, gdje je kao odličan student klavira u klasi prof. Teodora Sobovića diplomirala 2009. g. Nakon nekoliko godina rada kao profesor glazbene kulture u osnovnim školama, 2013. započinje s radom u Glazbenoj školi pri OŠ. I. G. Kovačića u Đakovu i posvećuje se klavirskoj pedagogiji. Nastavlja se redovito usavršavati i sudjeluje na brojnim seminarima klavirske pedagogije. Do danas je profesor klavira mnogim mladim glazbenicima koji su nastavili svoje glazbeno obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi. Njeni učenici su redoviti sudionici klavirskih smotri, festivala i natjecanja u zemlji i inozemstvu kao što su "Sonus", natjecanje HDGPP-a, "Mladi Padovec", "Fantast", idr., na kojima redovito osvajaju vrijedne nagrade.