Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Karla Ilotić

( violina / rođ. 2002.g / 5..kat )

GŠ Vatroslav Lisinski, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Dubravka Dinčić, prof. mentorica
Program

PRVI KRUG- ukupno trajanje: 10.60 min
Georg Friedrich Händel: IV. Sonata za violinu i klavir u D-duru, 1. st. - Adagio (3.5 min)
Max Bruch: Violin concerto br.1 , op. 26, 1. st - Allegro moderato (7.10)

DRUGI KRUG- ukupno trajanje: 4.25 min
Manuel de Falla: Danse Espagnole (Kreisler) za violinu i klavir

Životopis natjecatelja

Životopis natjecatelja

Karla Ilotić rođena je 11.04.2002.g. u Zagrebu. S 9 i pol godina upisuje glazbenu školu “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu u klasi Dubravke Dinčić, prof.mentorice. Svake godine nastupa na koncertima povodom Dana škole i Smotre gudača u HGZ-u. Nakon osnovne glazbene škole upisuje srednju glazbenu i sada pohađa 2.razred te paralelno pohađa 2.razred Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu. Tijekom školovanja usavršavala se kod prof. Marije Čepulić, prof. Gorana Končara i prof. Anđelka Krpana.
U prosincu 2016.godine osvaja 1.mjesto u 2.nagradu na državnome natjecanju Komorni sastavi u Zagrebu- violinski duo. 2018. godine 2.nagradu na Regionalnom natjecanju u Velikoj Gorici i 2018.g. 3.nagradu na natjecanju SONUS u Križevcima.

Životopis mentora

Dubravka Dinčić, rođena je u Skopju. Glazbenu naobrazbu stekla je u Glazbenoj školi Pavla Markovca, Zagreb (klasa prof. M. Miletića), na Muzičkoj Akademiji, Zagreb (klasa prof. M. Barića) te diplomirala u klasi prof. S. Kuzmina.
Za vrijeme studija započinje pedagoški rad u Glazbenoj školi Blagoja Bersa i Glazbenom učilištu Elly Bašić. Po završetku Muzičke Akademije zaposlena je kao profesor violine i komorne glazbe u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog.
Uz pedagoški rad bila je aktivna članica komornih orkestara (Gaudeamus, Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački komorni orkestar), te dugi niz godina aktivna članica Orkestra opere HNK (Zagreb) i Simfonijskog orkestra HRT (Zagreb).
Od 2010. do 2013. radila je u Hrvatskoj Mensi na NTC programu razvoja darovite djece.