Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Komorni sastav GŠMB

( 1. B.kat )

Laura Andraka, bisernica
Nikolina Topolovec, bisernica
Fran Juras, bisernica
Dora Topolovec, brač
Vid Adanić, brač
Karlo Adanić, brač
Tamara Odorjan, brač
Ivona Žilić, brač
Mihael Požgaj, čelović
Dominik Gabud, bugarija
Ivan Čukelj, čelo
Tin Habazin, berda

GŠ pri OŠ Marija Bistrica, Marija Bistrica, Hrvatska

Mentor: Tatijana Lenart, mag. mus.
Program

Ukupno trajanje: ??? min.
Tihomil Vidošić: Narodni ples br. 1. Hercegovački (??? min.)
Dmitrij Šostakovič: Valcer br. 2. (obr. D. Kopri) (??? min.)
Gerardo Hernán Matos Rodríguez: La Cumparsita (obr. Z. Černjul) (??? min.)

Životopis natjecatelja

Komorni sastav GŠMB djeluje od 2012. godine u Glazbenoj školi Marija Bistrica. Redovito sudjeluju na koncertima u školi i općinskim manifestacijama. Članovi komornog sastava čine učenici od 3. r. do 6. r. glazbene škole. Pojedini članovi komornog sastava ostvaruju mnogobrojne nagrade na državnim i međunarodnim solističkim natjecanjima.

Životopis mentora

Tatijana Lenart (Stuttgart) dipomirani je glazbeni pedagog s posebnim naglaskom na pedagoško djelovanje u području tambura i tradicijske glazbe Republike Hrvatske. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru u klasi profesora Dražena Varge, a u razdoblju srednjoškolskog glazbenog obrazovanja pohađala je i Opću gimnaziju Antuna Gustava Matoša. Tijekom spomenutog perioda postigla je zavidne uspjehe na brojim županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, kao solist, ali i članica Tamburaškog orkestra Ferdo Livadić uz koji je imala priliku surađivati s eminentnim glazbenim pedagozima poput Željka Bradića, Siniše Leopolda, Dražena Varge i Anamarije Šimičić. Godine 2007. upisuje studij glazbene pedagogije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na kojoj 2012. godine stječe titulu magistrice glazbene pedagogije. Aktivno sudjelovanje u studentskom komornom zboru, organizaciji glazbenih manifestacija i obnašanju funkcije predsjednice studenata, rezultiralo je dobitkom Dekanove nagrade za izvrsnost i uspješnost tijekom studija. U periodu od 2007. do 2012. godine bila je umjetnička voditeljica tamburaškog orkestra u Kulturno-umjetničkom društvu Pajo Kolarić, a do 2016. godine je bila i aktivni član/svirač tamburaškog društva „Ferdo Livadić“ s kojim je osvajala brojne međunarodne prve nagrade: u Neerpeltu (2013), Sozopolu (2014) i Bratislavi (2016). Također, bila je aktivna članica FA „Mladost“ i Udruge Plan B. Od 2012. godine zaposlena je kao učiteljica tambura u Osnovnoj glazbenoj školi Marija Bistrica u kojoj nastavlja niz uspjeha u odgoju novih i uspješnih mladih tamburaških generacija koje postižu zavidne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima učenika. Uz glazbenu pedagogiju, Lenart je aktivna i uspješna na području kulturno-umjetničkog amaterizma na što upućuju suradnje s brojnim kulturno-umjetničkim društvima. U 2013. godini imenovana je umjetničkom voditeljicom KUD-a Laz u kojem vodi mali vokalni i tamburaški sastav, a u 2015. godini preuzela je i mali vokalni sastav u KUD-u Lovro Ježek s kojima niže uspjehe na županijskim smotrama te brojnim domaćim i inozemnim gostovanjima.