Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Leonardo Rojnić

( harmonika / rođ. 2003.g / 5..kat )

GŠ Ivana Matetića Ronjgova Pula, Pula, Hrvatska

Mentor: Bartol Buljan, univ. bacc. mus.
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 10.30 min
Johan Sebastian Bach: Dvoglasna invencija u C - duru (1.30 min)
Franck Angelis: Haiti (9 min)
- II. stavak
- III. stavak

DRUGI KRUG - ukupno trajanje (5.30 min)
Davor Bobić: Južnoslavenski ples (3.30 min)
André Astier: La tempete (2 min)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
Životopis natjecatelja

Leonardo Rojnić rođen je 11.03.2003. godine u Puli. Paralelno sa Osnovnom školom Jure Filipovića Barban završio je i Osnovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova - područno odjeljenje Barban. OGŠ završio je pod mentorstvom profesora harmonike Valtera Bašića i prof. Valtera Išića. Dugogodišnji je član Kulturno-umjetničkog društva „Barban“ kao plesač te svirač harmonike, trieštine i roženice. Između ostalog, više godina svira diatonsku harmoniku sa kojom sudjeluje na brojnim međunarodnim natjecanjima. Njegova najveća dosadašnja postignuća u diatonskoj harmonici su Europsko i Svjetsko prvenstvo 2017. godine na kojima osvaja prvo mjesto. Trenutno pohađa drugi razred SGŠ IMR u Puli - teoretski i harmonikaški smjer.

Životopis mentora

Bartol Buljan rođen 1991. godine u Požegi. Osnovnu glazbenu školu završava u klasi nastavnice Erike Gromilović, pod čijim mentorstvom 2006. godine osvaja 1. mjesto na državnom natjecanju u svojoj kategoriji. Naredne godine upisuje srednju glazbenu školu Brune Bjelinskog Daruvar u klasi Danijela Matkovića pod čijim mentorstvom redovito sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima. 2011. godine upisuje Muzičku akademiju u Puli gdje mu je prvi mentor Igor Krizman a preddiplomski studij završava u klasi profesora Ivana Šverka. Trenutno je apsolvent na diplomskom studiju klasične harmonike u klasi profesora Boruta Zagoranskog.