Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Luna Obadić

( glasovir / rođ. 2004.g / 4.kat )

GŠ u Varaždinu, Varaždin, Hrvatska

Mentor: Ivana Godec - Vinceković, prof. mentor
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 8 min.
1. Josip Raffaelli: Predigra i tema s varijacijama
2. Robert Schumann: Arabeske op. 18

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 4 min.
1. Johann Sebastian Bach: Preludij i fuga u B duru
2. Sergei Prokofiew: Prelude op. 12, br. 7

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • 3. kat. / 1. nag. (90,33) / solo / “MLADI PADOVEC“ (Novi Marof, Hrvatska) 2018.
  • 3. kat. / 3. nag. 2. mj. (86) / solo / “MUSICA INSIEME“ (Musile di Piave, Italija) 2018.
  • 2. kat. / 3. nag. (87.60) / solo / 1. MEĐUNARODNO KLAVIRSKO TEKMOVANJE JANEZ MATIČIČ (Ljubljana, Slovenija) 2018
Životopis natjecatelja

Rođena sam u Zagrebu 2004 godine. U dobi od 7 godina
upisujem klavir i počinjem pohađati osnovnu Glazbenu školu u Varaždinu u klasi Olimpije Vojvode, prof. Od 6 razreda glazbene škole pohađam u klasi Ivana Godec – Vinceković. Ove godine upisala sam prvi razred srednje Glazbene škole u Varaždinu. Sudjelovala sam na dva međunarodna natjecanja i jednom državnom. Redovito nastupam i prihvaćam nove izazove.

Životopis mentora

Rođena je u Varaždinu gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Srednju glazbenu školu klavira pohađala je u klasi Olimpije Vojvoda, prof.
Studij klavira nastavlja u dobi od 17 godina na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studirala je u klasama prof. Vladimira Krpana i prof. Đorđa Stanettija u čijoj je klasi s odličnim uspjehom diplomirala 1995. godine.
Usavršavala se radom s ruskim pedagozima Ljubov Timofeyevom i Naumom Starkmannom, te na majstorskim seminarima brojnih eminentnih pedagoga.
Nakon diplome zaposlila se na Glazbenoj školi u Varaždinu gdje je od 2006. godine voditeljica Odjela za klavir.
Njeni učenici redovito nastupaju na raznim koncertima i manifestacijama, sviraju kao solisti uz pratnju orkestra, održavaju solističke recitale, te upisuju visokoškolske glazbene institucije u zemlji i inozemstvu. Osvojili su čitav niz nagrada na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, između ostalog prve nagrade i posebne nagrade na natjecanjima „Memorijal Jurica Murai“ u Varaždinu, „Zlatko Grgošević“ u Sesvetama, „Sonus“ u Križevcima, „Davorin Jenko“ u Beogradu, „Chopin fest“ u Beogradu, „Pia Tebaldini“ u Brescii, „Musica insieme“ u Musile di Piave itd.
I sama je dobitnica više nagrada, od kojih ističe Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine ( za koncerte Klavirskog dua Muzičke akademije, održane u Parizu i Zagrebu ), nagradu Tribine „ Darko Lukić“ za najboljeg korepetitora 1996. godine, nagradu za najuspješnijeg pedagoga ( Premio didattico ) međunarodnog pijanističkog natjecanja „ Pia Tebaldini“ u Brescii 2010. godine i Godišnju nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga 2010. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje promovirala ju je 2014. godine u zvanje profesora mentora.
Aktivno sudjeluje u organizaciji brojnih stručnih skupova, seminara i natjecanja.
Od njegova začetka 2015. godine tajnica je međunarodnog pijanističkog natjecanja „Memorijal Jurica Murai“ i „Murai Grand Prix“. Niz je godina bila članica Upravnog odbora Epta Hrvatska.
Djeluje kao članica prosudbenih sudova na međunarodnim pijanističkim natjecanjima, pa tako redovito od 2012. godine i na „Koroškom klavirskom tekmovanju“ u Sloveniji.
Uz pedagošku, bavi se i stalnom koncertnom i korepetitorskom djelatnošću, te na koncertnim pozornicama surađuje s umjetnicima raznih profila.