Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Miran Vojvodić

( klarinet / rođ. 2008.g / 2..kat )

GŠ V. Lisinski, Zagreb, Zagreb, Hrvatska

Mentor: Ante Krpan, prof. mentor
Korepetitor: Dina Dorotić ( glasovir )
Program

Ukupno trajanje: 8,5 min.
1. Willy van Dorsselaer: Invocation et Danse, op. 59
2. Davor Bobić: Varaždinska Siciliana
3. Tomislav Uhlik: Čardaš (iz Klarikajdanke)

Rezultati natjecatelja s prethodnih natjecanja
  • N/A
Životopis natjecatelja

Miran Vojvodić rođen je 2008. u Zagrebu. Učenik je četvrtog razreda Osnovne škole Bartola Kašića u Zagrebu. Klarinet je počeo učiti sa 8 godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u klasi prof. Ante Krpana gdje polazi treći razred osnovne škole. Ovo je njegovo prvo natjecanje.

Životopis mentora

Ante Krpan rođen je u Zagrebu 1982. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekao je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu kod prof. L. Vlahovića. Studij klarineta upisuje na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu u klasi prof. Jože Kotara, gostujućeg profesora s ljubljanske Akademije za glazbo. Studij nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je i diplomirao 2005. u klasi prof. Josipa Tonžetića. Tijekom studija kao član Akademskog dugačkog kvinteta pod vodstvom prof. Prerada Detičeka bavi se komornom glazbom i osvaja mnoge nagrade (Rektorova nagrada, nagrada Ivo Vuljević, III nagrada na natjecanju Udruženja europskih glazbenih pedagoga). Kao stipendist Vlade Republike Francuske usavršavao se na Ecole normale de musique u Parizu kod prof. Guy Dangaina (klarinet) i prof. Nine Patarčec (komorna glazba). Kao član Dua Sforzato s pijanistom Ivanom Pernickim održao je brojne koncerte u zemlji i inozemstvu. Zaposlen je kao prof. mentor klarineta na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Stalni je vanjski suradnik Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH.