Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Natali Bošnjak

( violina / rođ. 2010.g / 1.kat )

OŠ "Milan Brozović", Kastav, Hrvatska

Mentor: Nataša Veljak, mag. mus.
Korepetitor: Katarina Jurić, prof. ( glasovir )
Program

Ukupno trajanje: 4.20 min
1. Rudolf Matz: S prijateljima (1.20 min)
2. Stanislav Mach: Concertino facile (3 min)

Životopis natjecatelja

Natali Bošnjak je učenica trećeg razreda Osnovne waldorfske škole u Rijeci i prvog razreda violine Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi "Milan Bozović" Kastav. Od 4. godine pleše u plesnoj skupini Porto Ri iz Rijeke. Od 6. godine trenira Capoeiru u udruzi Capoeira Beira do Rio.

Životopis mentora

Nataša Veljak, rođena 1987. godine, učenje violine započela je na seminaru kod prof. Eve Huhn, nastavila u Osnovnoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, a potom u Srednjoj glazbenoj školi "Mirković" u klasi prof. Yurija Korchinskog. Dobitnica je nagrada na državnim natjecanjima. Pohađala je seminare kod prof. Eve Huhn, Tomaša Tulačeka, Catherine Machintosh, Oresta Shourgota, Albrechta Breuningera, Enrica Onofrija i drugih. Maturirala je pri Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Rijeci. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci stekla je zvanje magistre kulturalnih studija. Diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi istaknutog violinista i pedagoga Silvana Kuzmina. Od 1997. je članica glazbenog ansambla Veljak, a povremeno nastupa s Orkestrom opere HNK Ivana pl. Zajca, Riječkim komornim orkestrom, baroknim ansamblom Collegium musicum Fluminense. Nastupa kao komorna umjetnica i kao solistica Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Francuskoj, Srbiji, BiH, Italiji, Njemačkoj, Danskoj i Norveškoj. Dugogodišnja je suradnica Škole za nadarenu djecu «Novigradsko proljeće» gdje je bila mentorica radionice scenske glazbe. Od 2016. godine predaje violinu pri Glazbenom odjelu Osnovne škole «Milan Brozović» Kastav.