Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Tena Benjak

( glasovir / rođ. 2003.g / 5..kat )

GŠ u Varaždinu, Varaždin, Hrvatska

Mentor: Ivana Godec-Vinceković, prof. mentor
Program

PRVI KRUG - ukupno trajanje: 9.18 min
Ludwig van Beethoven: Sonata u G - duru op. 14 br. 2
- I. st. Allegro (5.33 min)
Sergej Rahmanjinov: Etida u g - molu op. 33 br. 5 (3.45 min)

DRUGI KRUG - ukupno trajanje: 6.46 min
Dora Pejačević: Sjećanje op. 24 (3.14 min)
Sergej Rahmanjinov: Polichinelle op. 3 (3.32 min)

Životopis natjecatelja

Zovem se Tena Benjak. Rođena sam 30.10.2003. godine u Varaždinu. Klavir sam počela svirati sa 9 godina u osnovnoj glazbenoj školi u Novom Marofu u klasi prof. Marije Čikare. Po završenoj osnovnoj glazbenoj školi, upisala sam srednju glazbenu školu u Varaždinu u klasi prof. Ivane Godec-Vinceković.

Životopis mentora

Rođena je u Varaždinu gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Srednju glazbenu školu klavira pohađala je u klasi Olimpije Vojvoda, prof.
Studij klavira nastavlja u dobi od 17 godina na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studirala je u klasama prof. Vladimira Krpana i prof. Đorđa Stanettija u čijoj je klasi s odličnim uspjehom diplomirala 1995. godine.
Usavršavala se radom s ruskim pedagozima Ljubov Timofeyevom i Naumom Starkmannom, te na majstorskim seminarima brojnih eminentnih pedagoga.
Nakon diplome zaposlila se na Glazbenoj školi u Varaždinu gdje je od 2006. godine voditeljica Odjela za klavir.
Njeni učenici redovito nastupaju na raznim koncertima i manifestacijama, sviraju kao solisti uz pratnju orkestra, održavaju solističke recitale, te upisuju visokoškolske glazbene institucije u zemlji i inozemstvu. Osvojili su čitav niz nagrada na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, između ostalog prve nagrade i posebne nagrade na natjecanjima „Memorijal Jurica Murai“ u Varaždinu, „Zlatko Grgošević“ u Sesvetama, „Sonus“ u Križevcima, „Davorin Jenko“ u Beogradu, „Chopin fest“ u Beogradu, „Pia Tebaldini“ u Brescii, „Musica insieme“ u Musile di Piave itd.
I sama je dobitnica više nagrada, od kojih ističe Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine ( za koncerte Klavirskog dua Muzičke akademije, održane u Parizu i Zagrebu ), nagradu Tribine „ Darko Lukić“ za najboljeg korepetitora 1996. godine, nagradu za najuspješnijeg pedagoga ( Premio didattico ) međunarodnog pijanističkog natjecanja „ Pia Tebaldini“ u Brescii 2010. godine i Godišnju nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga 2010. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje promovirala ju je 2014. godine u zvanje profesora mentora.
Aktivno sudjeluje u organizaciji brojnih stručnih skupova, seminara i natjecanja.
Od njegova začetka 2015. godine tajnica je međunarodnog pijanističkog natjecanja „Memorijal Jurica Murai“ i „Murai Grand Prix“. Niz je godina bila članica Upravnog odbora Epta Hrvatska.
Djeluje kao članica prosudbenih sudova na međunarodnim pijanističkim natjecanjima, pa tako redovito od 2012. godine i na „Koroškom klavirskom tekmovanju“ u Sloveniji.
Uz pedagošku, bavi se i stalnom koncertnom i korepetitorskom djelatnošću, te na koncertnim pozornicama surađuje s umjetnicima raznih profila.