Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Udaraljkaški duo Sudar beat

( 2. A.kat )

Luka Ivir, udaraljke,
Franko Štrbac, udaraljke,

MA Zagreb / GŠ Ferdo Livadić Samobor, Zagreb / Samobor, Hrvatska

Mentor: Goran Gorše, prof. mentor
Program

PRVI KRUG: Ukupno trajanje: 8 min
Anna Ignatowicz-Glińska: Passacaglia (8 min)

DRUGI KRUG: Ukupno trajanje: 7 min
Astor Piazzolla: Tango Suite (obrada: Kevin Super)
- Tango br. 1 (5 min)
Nikolaj Rimski-Korsakov: Bumbarov let (obrada: Max Leth) (2 min)

Životopis natjecatelja

Duo Sudar beat osnovan je 2016. godine u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru pod vodstvom profesora mentora Gorana Goršea. Duo čine Luka Ivir, bivši učenik GŠ Ferdo Livadić, sada student prve godine udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Ivane Bilić, i Franko Štrbac, učenik trećeg razreda srednje glazbene škole u klasi profesora Goršea. Uz nekoliko samostalnih koncerata, duo osvaja prve nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima HDGPP-a 2016. i 2017. godine, kao i na međunarodnom natjecanju "Poreč fest", te srebrno priznanje na međunarodnom natjecanju "Svirél" u Sloveniji.

Životopis mentora

Goran Gorše (1985., Zagreb) je profesor udaraljki – akademski glazbenik i umjetnički voditelj ansambla “SUDAR”. Za vrijeme studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu se usavršavao na brojnim međunarodnim seminarima kod domaćih i stranih pedagoga: I. Lešnik, N. Rosauro, J. Beck, L. Albert, B. Bacanu, a sa studentskim udaraljkaškim ansamblom Bing Bang sudjelovao je na udaraljkaškim festivalima u Španjolskoj, Francuskoj, Austriji, Belgiji, Americi, Taiwanu i drugdje. Također, bio je stipendist Grada Zagreba i dobitnik mnogih nagrada na natjecanjima, među kojima valja izdvojiti Rektorovu nagradu i Nagradu za najbolji studentski udaraljkaški ansambl PASIC 2004. godine. Prva profesionalna iskustva stekao je još za vrijeme studija u Zagrebačkoj filharmoniji i Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije. Goran je diplomirao 2006. godine u klasi prof. Ivane Bilić i otada radi kao profesor udaraljki u GŠ Ferdo Livadić u Samoboru i u GŠ Brežice.

Do sada je koncertirao s nekim od najpoznatijih imena svjetske udaraljkaške scene: Ivana Bilić, Ney Rosauro, Rachel Xi Zang, Paolo Cimmino, Dane Richeson itd. U svom pedagoškom radu također postiže velike uspjehe te oblikuje mladu generaciju vrhunskih udaraljkaša, koji postižu izvanredne rezultate na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Goranove je pedagoške rezultate prepoznala i struka stoga je dobitnik i brojnih priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, HDGPP-a, Županije i Grada Samobora. U dogovoru s prof. Ivanom Bilić, međunarodno priznatom marimbisticom, 2009. godine pokreće međunarodni udaraljkaški seminar pod nazivom „Ivana Bilić Marimba Week“ (IBMW) na kojem ujedno obnaša funkciju glavnog producenta za organizaciju festivala. IBMW je rezultirao popularizacijom i promocijom udaraljki i udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj te postao i glavno središte i okupljalište svjetske udaraljkaške scene. U 2014. godini Goran stiče zvanje profesora mentora, a u 2016. godini izabran je za voditelja stručnog vijeća udaraljkaša Hrvatske, u mandatu od dvije godine. Također, od 2016. godine Goran piše glazbu za projekt Poezija to go na kojem surađuje sa Sonjom Zubović, autoricom projekta i glumcem Robertom Kurbašom.

Od 2010. godine Goran je i osnivač i umjetnički voditelj udaraljkaškog ansambla SUDAR kojeg većinom čine najuspješniji bivši učenici njegove udaraljkaške klase.