Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Profil natjecatelja

Natali Bošnjak

( violina / rođ. 2010.g / 1.kat )

OŠ "Milan Brozović", Kastav, Hrvatska

Mentor: Nataša Veljak, mag. mus.
Korepetitor: Katarina Jurić, prof. ( glasovir )
Program

Ukupno trajanje: 4.20 min
1. Rudolf Matz: S prijateljima (1.20 min)
2. Stanislav Mach: Concertino facile (3 min)

Životopis natjecatelja

Natali Bošnjak je učenica trećeg razreda Osnovne waldorfske škole u Rijeci i prvog razreda violine Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi "Milan Bozović" Kastav. Od 4. godine pleše u plesnoj skupini Porto Ri iz Rijeke. Od 6. godine trenira Capoeiru u udruzi Capoeira Beira do Rio.

Životopis mentora

Nataša Veljak, rođena 1987. godine, učenje violine započela je na seminaru kod prof. Eve Huhn, nastavila u Osnovnoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, a potom u Srednjoj glazbenoj školi "Mirković" u klasi prof. Yurija Korchinskog. Dobitnica je nagrada na državnim natjecanjima. Pohađala je seminare kod prof. Eve Huhn, Tomaša Tulačeka, Catherine Machintosh, Oresta Shourgota, Albrechta Breuningera, Enrica Onofrija i drugih. Maturirala je pri Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Rijeci. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci stekla je zvanje magistre kulturalnih studija. Diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi istaknutog violinista i pedagoga Silvana Kuzmina. Od 1997. je članica glazbenog ansambla Veljak, a povremeno nastupa s Orkestrom opere HNK Ivana pl. Zajca, Riječkim komornim orkestrom, baroknim ansamblom Collegium musicum Fluminense. Nastupa kao komorna umjetnica i kao solistica Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Francuskoj, Srbiji, BiH, Italiji, Njemačkoj, Danskoj i Norveškoj. Dugogodišnja je suradnica Škole za nadarenu djecu «Novigradsko proljeće» gdje je bila mentorica radionice scenske glazbe. Od 2016. godine predaje violinu pri Glazbenom odjelu Osnovne škole «Milan Brozović» Kastav.

Smještaj

Za sudionike natjecanja dogovorili smo povoljniju cijenu smještaja u Bluesun Hotelu Kaj.