Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

6. festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih instrumentalnih i zborskih sastava), koncerti i radionice
Od 2. do 5. svibnja 2019. (četvrtak, petak, subota i nedjelja) u Mariji Bistrici

Nakon praizvedbe na Bistričkom zvukoliku, prof. Ida Gamulin snimila skladbu „Rastanak“

Dugogodišnja članica Ocjenjivačkog suda Bistričkog zvukolika, svjetski poznata solistica i profesorica klavira Ida Gamulin snimila je jedinstvenu skladbu „Rastanak“ za klavir solo. Autor skladbe je jedan od domaćina Bistričkog zvukolika, ravnatelj Glazbene škole Dugo Selo, proslavljeni hrvatski skladatelji i glazbeni pedagog Dario Cebić. Skladbu je snimio i studijski obradio Sandro Šekutor. Skladba je praizvedena upravu u Dugom Selu u sklopu međunarodnog mješovitog glazbenog natjecanja,,Bistrički zvukolik“. Riječ je o skladbi koja je nastala kao spoj romantične i impresionističke glazbe s brojnim virtuoznim i dinamičkim teksturama. Pomalo slavenskoga kolorita, skladba obiluje romantičnim i nostalgičnim tonovima, koje profesorica Gamulin donosi s posebnim zanosom i senzibilitetom.

Profesorica Ida Gamulin od samih početaka solističke svirke nastupa na najprestižnijim svjetskim pozornicama u Europi, Aziji i u Sjedinjenim Američkim Državama. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Dugogodišnja je profesorica klavira na Zagrebačkoj Muzičkoj Akademiji.

Dario Cebić završio je doktorat iz kompozicije, poslijediplomski studij kompozicije te doktorat iz glazbenih znanosti. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a 2020. godine dobio je nagradu Republike Hrvatske za pedagoški rad i kompoziciju. Dobitnik je 1. mjesta na najznačajnijim svjetskim natjecanjima, od kojih izdvajamo 1. mjesto u New Yorku, Parizu, Pragu, Beču, Lisabonu, Milanu i Kopenhagenu.

Singl "Rastanak" downloadajte u WAV i MP3 formatu


https://www.deezer.com/hr/album/237561032