Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga
2. i 3. svibnja (petak i subota) 2014.

Domagoj Guščić, prof. - službena glasovirska pratnja za Bistrički ZVUKOLIK 2016.

.

  • Natjecatelji koji trebaju službenu glasovirsku pratnju moraju to naznačiti u prijavi te se osobno što prije javiti profesoru Domagoju Guščiću i poslati mu note.
  • Uz kotizaciju za natjecanje od 500 kn, službena glasovirska pratnja dodatno se plaća, od 1. do 5. kategorije 200 kn, a od 6. do 9. kategorije 300 kn.
  • Organizator se obvezuje svim natjecateljima koji zatraže službenu glasovirsku pratnju osigurati jednu probu i nastup s korepetitorom. Sve dodatne probe natjecatelji sami dogovaraju s korepetitorom.


Kontakt:

domagoj.guscic@gmail.com

+385 91 2192 771


Domagoj Gušćić (Zagreb, 1982.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Đure Tikvice. Usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga, među kojima se ističu Eugene Indjic, Noel Flores, Boris Romanov, Irina Osipova, Zinaida Ignateva, Ivan Urvalov, Irina Kataeva i mnogi drugi.

Tijekom i poslije studija osvaja vrijedne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Makedoniji i Rusiji. Aktivan kao solisti i komorni glazbenik, Domagoj je nastupao u Austriji, SAD-u, Norveškoj, Rusiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji. Također je održao recitale u Zagrebu i mnogim drugim gradovima diljem Hrvatske.

Nastupao je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije, Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra te komornog orkestra glazbene škole Pavla Markovca.

Od 2014. djeluje kao orkestralni pijanist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizijom, s kojim je sudjelovao na koncertima u ciklusu Kanconijer te snimao za potrebe emisije Maestro.

Sudjelovao je u ciklusima “Mladi u Lisinskom“ te “Mladi glazbenici u Matici Hrvatskoj” kao solist i kao komorni glazbenik. Ostvario je zapažene nastupe u ciklusu Virtuoso u Hrvatskom glazbenom zavodu među kojima se ističu recital s djelima S. Rahmanjinova na kojem je gostovala Ivana Krajina, sopran, te nastup na večeri 24 sata F. Chopina. S violinisticom Tarom Horvat ostvario je zapažene nastupe u Hrvatskoj i Italiji, među kojima se ističu dva recitala na međunarodnom festivalu “Nei suoni dei luoghi”. Od 2014. sudjeluje na Vareš Classic Festivalu s violinisticom Andreom Nikolić te baritonom Matijom Meićem.

Sudjeluje od 2012. na Međunarodnom Hugo Staehle festivalu za mlade pijaniste kao predavač. U svibnju 2012. sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji “Transformacija obrazovanja i glazbena kultura: tradicija i sadašnjost” u Odessi, Ukrajini gdje je održao recital s predavanjem. Također surađuje s komornim ansamblom WISE (Wien International Soloists Ensemble).

Od 2008. član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Od 2012. stalno je zaposlen na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao umjetnički suradnik.

Ovdje možete vidjeti profesora Domagoja Guščića u akciji:
https://www.youtube.com/watch?v=-yueQsvKgRQ