Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga
2. i 3. svibnja (petak i subota) 2014.

Ocjenjivački sud: Diana Grubišić Ćiković, doc

Diana Grubišić Ćiković, doc

Biografija

Studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Studij harfe završila je 1994.godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na međunarodnim majstorskim tečajevima za harfu kod prof. Catherine Michel (Francuska), i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu ,u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva /Rusija ).

Do sada je održala brojne koncerte u zemlji i inozemstvu ( solističke cjelovečernje koncerte, nastupala kao solistica uz pratnju Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra te Mađarskog simfonijskog orkestra "Danubia".)

Osim solistički, nastupa i u komornim sastavima (Riječkom klavirskom triju, duu violina- harfa sa sestrom violinisticom Teom Grubišić, duu flauta-harfa sa flautisticom Tamarom Coha, duu rog - harfa s Boštjanom Lipovšekom i dr. ). Snima za fonoteku Hrvatskog radija. Sa Riječkim klavirskim trijjom snimila je nosač zvuka sa djelima hrvatskih autora (D. Pejačević, B. Bjelinski, V. Gržinić). U travnju 2007.godine izdavačka kuća Croatia Records objavila je njen prvi solo CD " HARFOSFERA" sa djelima. Handela, Paradisija, Ph.E. Bacha, Spohra, Hindemitha, Tourniera, Hasselmansa te dva domaća autora – Ivane Lang I Dalibora Bernatovića. U prosincu 2008. zajedno s flautisticom Tamarom Coha Mandić objavila je i drugi CD "SLOW MOTION" ( opet u izdanju " Croatia records").

Više od dvadeset godina. bila je članicom Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Od 1994. godine do 2006. predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci , a od 2002.godine kao docentica predaje harfu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.