Arhiva po godinama:

Bistrički zvukolik

međunarodno mješovito natjecanje glazbenika u tri kruga
2. i 3. svibnja (petak i subota) 2014.

Ocjenjivački sud: Igor Krizman, asistent

Igor Krizman, asistent

Biografija

Rođen 1983. godine u Puli. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završava u glazbenoj školi Ivana Matetića-Ronjgova u Puli, u klasi prof. Orhide Antunović.

Diplomirao 2007. godine na Odjelu za glazbu, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, smjer klasične harmonike u klasi prof. Slavka Magdića. Nakon studija u Puli svoje obrazovanje nastavlja na „Hochschule für Musik und Theater“ u Hannoveru, Njemačka, u klasi ugledne prof. Elsbeth Moser, gdje završava poslijediplomski studij, te uspješno upisuje završnu razinu glazbenog studija na njemačkim sveučilištima „Soloklasse“.

Dobitnik je prestižne DAAD stipendije za umjetnike 2009. i 2010.g., a njegovo obrazovanje potpomognuto je i stipendijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, te  Grada Pule.  

Od 1997. - 2010. vrlo je uspješno sudjelovao, te osvojio brojne nagrade, kao solist, član nekoliko komornih sastava i orkestara na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Puli, Rijeci, Opatiji, Bjelovaru, Varaždinu, Dubrovniku, Šibeniku i Zagrebu (Hrvatska), Castelfidardu i Erbezzu (Italija), Klingethalu i Kölnu (Njemačka), Lorientu (Francuska), Pragu (Češka).      

Kao solista, član komornih sastava i orkestara nastupao je na koncertima i glazbenim festivalima po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Kosovu, Italiji, Njemačkoj, Češkoj, Francuskoj. Među festivalima ističu se Niedersächsische Musigtage, Braunschweig Classics, RE Musica, Priština International Young Music Festival, Glazbena tribina, a od koncertnih dvorana u kojima je nastupio najznačajniji su Alte Oper Frankfurt i Academie der Künste Berlin.

Pored studija, dodatno se usavršavao na majstorskim tečajevima poznatih harmonikaških virtuoza i pedagoga sa uglednih glazbenih akademija: S. Hussong (HFM Würzburg), M. Rantanen (Sibelius Helsinki), I. Alberdi (Musikene, San Sebastian), O. Murray (RAM, London) V. Semenov (Glazbena akademija Gnjesinih, Moskva), R. Tomić (FILUM, Kragujevac), A. Skliarov (Umjetnička akademija, Voroniezh, Rusija) P. Soave (USA) J. Siskin (Glazbena akademija Gnjesinih, Moskva), D. Modrušan (Odjel za glazbu, Sveučilišta Jurja Dobrile, Pula), J. Đorđević (Konzervatorij „Gustav Mahler“, Beč)…

Od 2010. god. u zvanju asistenta predaje kolegije Harmonika i Komorna glazba na Odsjeku za klasičnu harmoniku Odjela za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Od 2012.g. član je stručnog odbora međunarodnog natjecanja „Susreti harmonikaša u Puli“.